top of page

Je auto slimmer & duurzamer laden gaat zo:

Met behulp van de Social Charging app check je automatisch in op het moment dat je start met opladen. Je krijgt dan een push-bericht op je smartphone met de vraag hoe je wilt gaan laden (zie demo video hieronder). Door op dat bericht te drukken opent zich een scherm met een paar vragen, o.a.:

  1.  Wanneer je weer van plan bent weg te gaan,

  2.  Hoe vol je batterij is op moment van start laden.

Op basis van deze gegevens laden we je auto op een zo duurzaam mogelijke manier, waarbij altijd op één staat dat je batterij volgens jouw wensen is opgeladen.

Als eerste testers helpen jullie deze technologie te verfijnen. De technologie doet het gewoon, dus je hoeft niet bang te zijn dat je auto niet geladen wordt. En als tester help je ons met jouw feedback de app zo in te richten dat deze heel goed werkt voor jou als EV-rijder. Zodat we de app straks grootschalig uit kunnen gaan rollen naar alle gebruikers. Daarbij verloten we elke maand als dank mooie prijzen onder alle testers:

  • € 100,- oplaadtegoed

  • Wellness arrangement t.w.v. €100,-

  • Bol.com bon t.w.v. €100,-

De uitgangspunten van de Haagse laadproef zijn:

  • Laden op basis van de actuele behoefte van jou als elektrische rijder: als je snel weg moet laad je normaal op, of zelfs sneller dan normaal. En als je wat meer tijd hebt kunnen we je auto slimmer en duurzamer laden.

  • Duurzamer laden wil zeggen dat er geladen wordt afhankelijk van het aanbod aan duurzame energie. Meer aanbod aan duurzame energie door bijv. wind en zon, zal leiden tot sneller laden.

  • Als je langer de tijd hebt, maar anderen willen graag bij dezelfde paal opladen, kun je dat onderling afstemmen met de app van Social Charging.

De technologie van Social Charging draagt zorg voor bovenstaande uitgangspunten.

Partners Haagse Laadproef: Social Charging, Enervalis, Delta, Gemeente Den Haag, ElaadNL.

Wil je je opgeven als tester voor de Haagse laadproef? Vul dan hieronder je gegevens in en we nemen snel contact op met je. Voor vragen: van harte welkom een mailtje te sturen naar info@social-charging.com

Success! Message received.

bottom of page