top of page

"Share charge points easily"

VOOR ELEKTRISCHE
(EV) RIJDERS

Download onze gratis publieke app om het gebruik van publieke laadpunten heel eenvoudig af te stemmen.

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Maximaliseer het gebruik van zakelijke laadpalen met Corporate Social Charging.

VOOR (LOKALE)

OVERHEDEN

Versnel de transitie naar elektrisch rijden en duurzame energie in uw regio met Social Charging.

Social Charging verbindt elektrische rijders met elkaar en met slimme systemen. Zodat je eenvoudig oplaadpunten kunt delen met buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden.  

 

Social Charging maakt ook smart charging mogelijk waardoor auto’s duurzamer en efficiënter opgeladen worden.

"Deel eenvoudig oplaadpunten"

WAT WE BIEDEN

SNELHEID

Social Charging toont snel alle oplaadpunten, of ze vrij of bezet zijn en hoeveel opladen je kost.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Door onze unieke automatische check-in kunnen EV-rijders heel eenvoudig in contact komen met elkaar. En verkrijgen ze real-time informatie over hun oplaadsessie.

SOCIAL

Social Charging maakt chatten tussen EV-rijders heel eenvoudig, zodat je opladen van tevoren kunt plannen en een laadpunt-wisseling kunt afstemmen.

ONZE TECHNOLOGIE

AUTOMATISCHE

CHECK-IN & CHECK-OUT

Start gewoon als altijd het opladen met het swipen van je kaart. We checken je dan automatisch in op die laadpaal. Je hoeft verder niks extra’s te doen om bereikbaar te worden voor andere EV-rijders. En stop je met laden, dan check je op eenzelfde manier automatisch uit.

CHAT

FUNCTIONALITEIT

Social Charging maakt elektrische rijders automatisch bereikbaar voor elkaar. Via onze app kun je zo het gebruik van laadpalen eenvoudig afstemmen met collega’s, buurtgenoten en/of onbekenden.

UNIEKE
SMART CHARGING

Met onze Smart Charging functionaliteit kun je kiezen voor zo snel, zo goedkoop of zo groen mogelijk opladen. Hierdoor is je batterij vol op het door jou gewenste tijdstip, maar gaat het laden tegelijkertijd duurzamer en efficiënter.

ONS VERHAAL

Social Charging is ontstaan doordat onze co-founders Gertjan & Gerwin regelmatig geconfronteerd werden met een serieus probleem waar vele elektrische rijders mee geconfronteerd worden: oplaadpunten die bezet zijn door al (lang) opgeladen voertuigen.

Onze oplossing: het eenvoudig maken voor elektrische rijders om in contact te komen met elkaar. Zodat afstemming over gebruik van laadpunten heel eenvoudig wordt. En ze tegelijkertijd te verbinden aan slimme systemen voor relevante en real-time informatie.


We werken nu met veel bedrijven, overheden en uiteraard onze gebruikers, om elektrisch rijden te stimuleren en schadelijke uitstoot te verminderen.

Meer weten of meedoen? Van harte welkom om contact met ons op te nemen!

ONS TEAM

MARCO MERLINI

Business Development

GERTJAN GEURTS

Co-founder

GERWIN HOP

Co-founder

RUTGER NELIS

Financial Advisor

ONZE PARTNERS

Social Charging wordt ondersteund door een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II, dat gericht is op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

AWARDS

Social Charging was winnaar van de Smart Mobility Challenge in december 2014, met als prijs €50.000,- ontwikkelbudget. De challenge richtte zich op het ontwikkelen van informatie services voor slimmer vervoer in Nederland.

Social Charging is geselecteerd voor het incubatieprogramma van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Met support van het ESA Bic programma heeft Social Charging o.a. intelligente locatie technologie kunnen ontwikkelen voor de app.

Social Charging was winnaar in de Open Data FW challenge, georganiseerd door de gemeente Amsterdam en Waag Society, i.s.m. de gemeente Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De wedstrijd bekroonde de beste ideeën voor een digitale applicatie die gebruik maakt van
Open Data.

VEEL GESTELDE VRAGEN

IK KEN ANDERE APPS DIE OOK LAADPALEN LATEN ZIE ETC. WAT MAAKT DIE VAN JULLIE UNIEK?

Social Charging is de enige app die automatische checkins en checkouts regelt. Dit, samen met onze chat functionaliteit, maakt het heel eenvoudig voor elektrische rijders om contact op te nemen met elkaar. Waardoor laadpunten efficiënter gebruikt kunnen worden. En door deze checkins kunnen we je ook relevante real-time informatie sturen en optioneel je auto efficiënter en duurzamer opladen.

HOE KAN IK MIJN PRIVACY BESCHERMEN?

Je kunt Social Charging altijd anoniem gebruiken. Je kunt zelf kiezen of je je eigen naam en foto wilt gebruiken, of liever een anonieme gebruikersnaam en/of anonieme avatar.

We horen graag van je! Je bent van harte welkom om contact op te nemen voor vragen of als je geïnteresseerd bent in wat Social Charging voor jou kan betekenen.

CONTACT

Home: Contact

Your details were sent successfully!

bottom of page